Lengvi receptai pietums, kai nėra noro gaminti

Skanus maistas gali suteikti dienai daugiau gerų emocijų. Svarbiausia, kad šiuo metu pagaminti net ir sudėtingiausius patiekalus tikrai gali daugelis. Belieka tik domėtis tokiais patiekalais, kurie mus pasiekė iš tolimų pasaulio kampelių. Juk lavinti savo skonio receptorius – visada yra gerai.

Žemiau pateikti receptai pietums suteikia galimybę pavalgyti ne tik skaniai, tačiau ir sočiai. To yra vertas kiekvienas, tad palepinkite save.

Vištiena keptuvėje su pievagrybiais ir grietinėlės padažu

  • 3 vienetai vištienos krūtinėlės
  • 250 gramų pievagrybių
  • 250 mililitrų vištienos sultinio
  • 250 mililitrų grietinėlė
  • 1 vienetas svogūnų 
  • 35 gramai kvietinių miltų
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
  • 1 šaukštelis garstyčių
  • 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
  • 0.5 šaukštelio druskos
  • 0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
  • 1/4 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų

Pirmiausia siūlome vištieną sumaišyti su prieskoniais. Svarbiausia, kuo ilgiau palaikyti prieskonius, kadangi tuomet mėsa įgaus nuostabų skonį. Kai mėsa keptuvėje bus šiek tiek patroškinta – reikia sudėti pievagrybius. Kartu su jais dedame sviestą, šaukštą kvietinių miltų. O tada supilame grietinėlę ir kurį laiką ant mažos ugnies troškiname.

Kotletukai su daržovėmis

  • 500 g kiaulienos faršo
  • 1 kiaušinis
  • 2 šaukštai krakmolo
  • 1 šaukštas maltos kalendros
  • 1 šaukštas kario
  • 1 šaukštas smulkintų salierų lapelių
  • 100 g pievagrybių
  • 3 skiltelės česnako
  • Džiūvėsėliai
  • Aliejus
  • Įvairios daržovės troškintos garuose

Kotletus ruošiame įprastai – faršą maišome su prieskoniais, suformuojame norimo dydžio kotletus ir apvoliojame džiūvėsiuose. Kepiname ant aliejaus, ant mažos kaitros. Tiekiama kartu su daržovėmis. 

Itališki spagečiai

  • 300 gramų spagečių
  • 150 gramų jautienos faršo
  • 120 gramų kietojo sūrio 
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 svogūno
  • 500 g. pomidorų tyrės
  • pagal poreikį druskos, pipirų

Pirmiausia apkepkite svogūną su česnaku, tada įdėkite jautienos faršo ir susmulkinkite mentele. Kepkite apie 5 minutes. Supilkite pomidorų tyrę, įberkite norimų prieskonių ir palikite troškintis tol, kol išvirs spagečiai. Baigus virti spagečiams, įdėkite juos į dubenėlį, ant viršaus užpilkite troškintą jautienos faršą su pomidorų tyre ir pabarstykite kietuoju sūriu. 

Vištienos kepsniukai

  • 2 vienetai vištienos filė
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 3 šaukštai krakmolo
  • 3 šaukštai majonezo
  • pagal skonį druskos
  • šiek tiek prieskonių paukštienai
  • šiek tiek pipirų
  • šiek tiek aliejaus

File pirmiausia reikia prieskoniuoti. Tuomet ją apvoliojame kiaušiniuose. Dedame dar prieskonių ir jeigu reikia – krakmolo, kuris suteikia daugiau kietumo pačiai mėsai. Viską kepame aliejuje iki tol, kol mėsa paskrus.

Sotūs pietūs gali suteikti visai dienai daug energijos ir tuo pačiu padėti išvengti persivalgymo vakare. Valgykite skaniai, sočiai ir gaminkite paprastai. Tai tikrai yra įmanoma.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *