Vartų automatika – komfortiškas vartų valdymas

vartų automatikaPlanuojant nuosavo namo, kotedžo ar komercinės paskirties pastato detalųjų statybos planą, dėmesio sulaukia ir vartų įrengimo klausimas. Vizualiai, lyginant su viso pastatu mastu, tai – nėra reikšminga detalė, tačiau vartai atlieka svarbią funkciją tiek psichologine, tiek fizine prasme. Uždarę vartus, mes pasijuntame tikrieji savo valdos šeimininkai, iš tikro turintys privatumą (daugiabučių gyventojams, kurių gyvenimas kaimynams yra tarsi ant delno, šis jausmas, deja, nėra pažįstamas). Vartai sudaro ir realią fizinę kliūtį žmonėms, norintiems savavališkai užsukti į svečius (kas pageidauja tiesiog pasmalsauti, o kas turi kėslų ir svetimą turtą pasisavinti). Kalbant apie vartus, svarbu tampa ne tik šių dizaino, bet ir automatikos klausimas. Vartų automatika – tai automatinis vartų atidarinėjimas juose įrengto mechanizmo pagalba (užtenka, jog mūsų rankose būtų tik specialūs pulteliai, o pageidaujantieji didesnio patogumo, gali šią funkciją valdyti tiesiog savo mobiliuoju telefonu).

Vartų automatika gali būti įrengiama tiek senuose vartuose, tiek naujų statybos metu. Šis mechanizmas suderintas su visų tipų vartų veikimo principu:

  • pakeliami arba garažo. Šis vartų tipas pagamintas iš į visumą sujungtų plokštelių. Jie pasikelia į viršų, prisiglaudžia prie garažo lubų ir efektyviai susidoroja su erdvė taupymo problema: nebereikės baimintis, jog atidaryti vartais atsitrenks į per arti pastatytą automobilį.
  • slankiojantys. Šis variantas tinkamas teritorijose, turinčiose platų įvažiavimą. Vartai „įvažiuoja“ į tvoroje įrengtą ertmę, taip nereikalaudami daug papildomos erdvės darinėjimui.
  • varstomi. Nepriklausomai nuo vartų įvairovės, varstomi vartai neprarado savo populiarumo ir vis dar yra užėmę didžiąją rinkos dalį. Tai – klasikinis, stilingas, nesunkiai įrengiamas mechanizas, be visų privalumų viliojantis ir patrauklia kaina (kainos skirtumas tarp tokių pačių gabaritų slankiojančių ir varstomų vartų – ženklus).

Nesvarbu, kokio tipo vartus pasirinksite, visuose gali būti įrengiama vartų automatika, kurios komplektą įprastai sudaro pulteliai, fotoelementai, pavara, maitinimo blokai, taip pat, priklausomai nuo konkretaus kliento pageidavimo, švyturėliai, GSM modulis, specialus išorinis imtuvas, suvienodinantis vartų automatikos dažnius. Įsitikinkite, jog vartų automatiką įrenginėjanti įmonė įsipareigoja konsultuoti iškilus klausimams bei šalinti atsiradusius gedimus. Tai – ne ką mažiau svarbu nei patikimos automatikos gamintojo pasirinkimas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *