Tinkama lauke esančių medienos paviršių apsauga

Šiltuoju metų laiku žmonės vis daugiau laiko yra linkę praleisti gryname ore – tiek prižiūrėdami savo sodą, tiek ir ilsėdamiesi lauko terasoje. Dažniausiai laisvalaikis mūsų kieme būna tiesiogiai susijęs ir su įvairiais mediniais paviršiais, kuriuos nuolatos veikia pašaliniai neigiami aplinkos veiksniai, tokie kaip lietus, vėjas, temperatūrų kaita, ultravioletiniai saulės spinduliai ir kt.

Todėl jei mes norime, kad mūsų lauko terasa ar kiti kieme esantys mediniai paviršiai išliktų ilgaamžiai ir tinkamos būklės, turėtume pasirūpinti tinkama lauke esančių medienos paviršių apsauga.

Kaip apsaugoti medienos paviršius lauke?

Visų pirma reikėtų nepamiršti, kad vertikalūs ir horizontalūs medienos paviršiai turėtų būti dengiami skirtingomis medienos apsaugai pritaikytomis priemonėmis:

  • Jei jūs norite veiksmingai apsaugoti vertikalų medienos paviršių, tokį kaip tvora, vertėtų pasirinkti dengiamuosius medienos dažus arba gali būti pasirinkta pusskaidrė lazūra.
  • Jei norima apsaugoti horizontalų medienos paviršių, kuris paprastai gerokai labiau ir greičiau dėvisi nei vertikalus medienos paviršius, tuomet yra patariama naudoti apsauginę medienos alyvą.

Labai svarbu, kad renkantis medienos apsaugai skirtus produktus jūs būtumėte susitelkę į labai aukštą kokybę ir ilgaamžiškumą. Tačiau taip pat ne ką mažiau svarbu visų pirma tinkamai apdoroti medienos paviršių, kurį bus norima apsaugoti, nes tik tokiu būdu galima tikėtis pasirinkto produkto užtikrinamos apsaugos.

Taigi, ypatingai svarbu, kad prieš pradėdami naudoti savo pasirinktas medienos apsaugos priemones jūs pasirūpintumėte, jog medienos paviršius būtų kokybiškas, nepažeistas ir švarus. Be to, mediena privalo būti sausa. Tuo tarpu, jei medienos paviršius, kurį norėsite apsaugoti, jau buvo seniau dažytas, prieš pasitelkiant dengiamuosius dažus reikėtų seną dažų sluoksnį, kuris yra silpnai sukibęs su paviršiumi, pašalinti. Tačiau jei bus pasirinkta pusskaidrė medienos lazūra arba medienos paviršiams skirta alyva, senas dažų sluoksnis privalo būti visiškai pašalintas.

Žinoma, to nepakanka, kadangi jei siekiama labai veiksmingai apsaugoti medieną, po minėtų veiksmų reikėtų ir įmirkyti medieną, pasitelkiant tam skirtas priemones. Taip pat, jei medienos paviršių dažysite dengiamaisiais dažais, reikės pasitelkti ir gruntavimo dažus, kurių pagrindė paskirtis yra saugoti medieną nuo drėgmės ir užtikrinti, kad jūsų naudojami dažai gerai sukibtų su pagrindu.

Būtina atminti, kad nepaisant to, kokius darbus jūs atliekate, visą tai turėtumėte daryti ir esant tinkamoms oro sąlygoms. Vėjuotu oru arba tuomet, kai medieną veikia tiesioginiai ultravioletiniai saulės spinduliai, tokių darbų atlikti nevertėtų. Todėl pasistenkite atsižvelgti ir į oro sąlygas. Tai padės užtikrinti tinkamą naudojamų produktų įsigėrimą į medieną ir kokybišką galutinį rezultatą.

Apie medienos apsaugą ir tam skirtas priemones daugiau galima rasti „Pinotex“ tinklalapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *